Здание на пр.Правды, у которого весной прошлого года рухнула стена, ввели в эксплуатацию
Будівля офісного центру на пр.Правди, 10 у Харкові, у якої навесні 2010 р. упала стіна, введена в експлуатацію. Про це 15 вересня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Харківській області Олександр Мальцев. За його словами, забудовники серйозно поставилися до ситуації і повністю переглянули будівельну документацію.

Як зазначив начальник інспекції, ДАБК постійно проводив перевірки на цьому об'єкті. "В результаті проведеної роботи з усього комплексу будівель, що примикають до готелю "Харків", ця будівля найміцніша і найбільш стійка. Там провели серйозні роботи з посилення будівлі", - зазначив О.Мальцев.

Довідка "SQ". 16 березня 2010 р., о 5.40, обвалилася частина стіни 6-поверхового офісного будинку, що виходить на пр.Правди і примикає до одного з корпусів готелю "Харків". Будівля знаходилася в стані реконструкції під торговельно-офісний центр із закладами громадського харчування. Жертв і постраждалих не було. Реконструкція будинку (побудованого 1953 р.) передбачала добудову 7-го і 8-го поверхів. Бічна стіна будівлі обвалилася з 6-го до 1-го поверху. В інспекції ДАБК у Харківській області заявили, що не давали дозволу на реконструкцію будівлі. У травні ВАТ "Південдіпроцемент", яке є власником будівлі, що обрушилася, було оштрафоване на 110 тис.грн. інспекцією ДАБК. Сума штрафу становить половину вартості виконаних без дозволу робіт із реконструкції будівлі. На місці зруйнованої стіни побудували нову і продовжили реконструкцію.