Злітно-посадкова смуга аеродрому Міжнародного аеропорту "Харків" готова на 90%. Про це 16 серпня на зустрічі з американськими фахівцями в сфері безпеки повідомила директор Департаменту міськради з питань підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Наталія Мірошниченко. За її словами, з 2,5 км смуги вже готові 2,3 км. Вона зазначила, що злітна смуга буде здана в грудні 2011 р.

Також Н.Мірошниченко повідомила, що реконструкція старого терміналу аеропорту виконана на 80%, а будівництво тимчасового - на 72%. Вона підкреслила, що тимчасовий термінал аеропорту, раніше запланований до здачі у квітні 2012 р., буде зданий у грудні 2011 р., оскільки роботи на ньому йдуть з випередженням графіка.

Крім того, Н.Мірошниченко відзначила, що ще на одному будівельному об'єкті - диспетчерській вежі аеропорту - вже покладений фундамент і почалося зведення адміністративної будівлі. Вежа буде здана згідно з планом, у квітні 2012 р.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" і інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Реконструкція аеродромного комплексу, яка включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерської вежі, здійснюється за рахунок держбюджету.