Южная железная дорога открыла после реконструкции вокзал в КрасноградеПівденна залізниця (ПЗ) відкрила після реконструкції вокзал у Краснограді Харківської області. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. Роботи з реконструкції вокзального комплексу та всієї інфраструктури станції Красноград почалися у 2011 р. у зв'язку з введенням швидкісного руху на ділянці Київ - Полтава - Красноград - Лозова - Донецьк. Електрифікація колій станції і реконструкція пішохідного моста (облаштування сходів на всі платформи) ще тривають.

За даними прес-служби, будівля вокзалу була побудована в кінці 19 ст, тепер цей об'єкт відповідає всім сучасним вимогам. Були обладнані системи каналізації та водопостачання, замінені мережі тепло- і електропостачання. Проведений ремонт та утеплення фасаду вокзалу, облаштована система підсвічування, замінена покрівля, всі вікна і двері, входи обладнані пандусами. Внутрішні приміщення переплановані, в результаті чого в будівлі вокзалу з'явився касовий зал, два зали очікування на 60 і 20 місць, кімната відпочинку, кімната для пасажирів з дітьми. У кімнаті матері і дитини є санвузол і душ. У залі підвищеної комфортності встановлені ​​м'які меблі, є свій санблок, незабаром тут можна буде користуватися інтернетом (зараз встановлюється система Wi-Fi). Вокзал також оснащений сенсорним кіоском, за допомогою якого за декілька секунд пасажир отримує дані про всі поїзди далекого прямування на найближчі 45 діб (наявність вільних місць, вартість квитка), також встановлена ​​електронна панель, на якій відображається інформація про прибуття та відправлення поїздів, наявність квитків. Крім того, вокзал оснащений системою відеоспостереження - всередині і зовні будівлі встановлені 10 відеокамер.

У прес-службі зазначили, що навесні продовжаться роботи з будівництва трьох нових острівних залізничних платформ збільшеної довжини і ширини. При цьому третя острівна платформа вже викладена тротуарною плиткою і фактично готова, на другій - змонтовані залізобетонні конструкції. На кожній платформі для пасажирів будуть побудовані павільйони, встановлені інформаційні табло.

Довідка "SQ". Вокзал Краснограда обслуговує пасажирів у напрямках Харкова, Полтави, Лозовій, Дніпропетровська.

Будівля вокзалу Краснограда було побудована 1898 р. (тоді місто називалося Костянтиноград). У 1976 р. був проведений його капітальний ремонт, але водопроводу і каналізації не було. В ході реконструкції архітектурні особливості старовинної будівлі збережені.