Будівництво медіацентру, який буде працювати в Харкові під час проведення Євро-2012, підходить до завершення. Про це 15 грудня повідомив "SQ" голова правління ПАТ "Завод ім. Фрунзе" Олександр Василенко (завод профінансував створення проекту медіацентру і його будівництво - "SQ").

За словами О.Василенка, на сьогодні фасад медіацентру, що виходить на пров.Власівський і вул.Плеханівську, вже засклений, проведені комунікації, встановлені колони, перфорована стеля, дах, на якому облаштовані протидимові ліхтарі. Також сьогодні було запущене опалення. Зараз закінчуються опоряджувальні роботи.

Директор заводу ім. Фрунзе розповів, що на першому поверсі майбутнього медіацентру буде розташовуватися зона вітання, ресепшн, столи, за якими працюватимуть журналісти, кімнати для зберігання техніки. На другому поверсі теж обладнають робочі місця для журналістів. "Наш медіацентр, як кажуть іноземні фахівці, які вже відвідали будівництво, - це фантастика порівняно з тим, що вони бачили в Австрії, Німеччині. Як правило, медіацентри там - це або надувні будівлі, або спортивні зали, переобладнані під робоче приміщення для журналістів. У харківському медіацентрі, крім усього необхідного устаткування, буде високошвидкісна лінія інтернет-зв'язку, також, найімовірніше, в центрі встановлять великі телевізійні екрани", - підкреслив О.Василенко. Крім того, біля медіацентру буде розташована стоянка для мікроавтобусів, на яких будуть установлені супутникові тарілки і телевізійні студії.

Директор заводу ім.Фрунзе повідомив, що медіацентр розрахований на 480 журналістів. Вартість реалізації проекту - 14 млн.грн. "На сьогодні сума витрат становить близько 10 млн.грн. Але не з усіма підрядниками завод ім. Фрунзе розрахувався. Акти виконаних робіт надаються, ми їх перевіряємо, але ведемо дискусії з постачальниками, оскільки вони, як завжди, хочуть більше, а ми вважаємо , що ціна завищена", - зазначив О.Василенко. Також він підкреслив, що з міського бюджету на будівництво медіацентру повинні виділити 2,4 млн.грн., частина цих коштів уже надійшла.

О.Василенко повідомив, що в цьому приміщенні практично вже можна працювати. "Якби чемпіонат почався за тиждень, то з нашого медіацентру журналісти вже могли б висвітлювати матчі. Оформлення всіх документів на здачу центру в експлуатацію відбудеться цього року. Тому ми будемо прагнути, щоб і будівельні роботи були повністю закінчені цього року", - підкреслив голова правління заводу.

Також, за словами О.Василенка, у Харкові під час Євро-2012 буде працювати акредитаційний центр по вул. Плеханівській, 63 (у приміщенні автосалону). Площа центру - 450 кв.м. Він буде призначений для волонтерів, які будуть обслуговувати потреби УЄФА в місті. "Ми здамо автосалон в оренду УЄФА на термін до двох місяців. Вартість оренди - 160 гривень за один квадратний метр", - зазначив О.Василенко.

Довідка "SQ". Медіацентр будується на колишній території заводу ім.Фрунзе, що примикає до спорткомплексу "Металіст". Виробничі потужності заводу зі старого майданчику були перебазовані на нову територію, що раніше належала ДП "Завод ім.Малишева". Крім того, біля "Металіста" був знесений склад готової продукції й один з допоміжних цехів, на місці яких обладнані два паркінги на 600 місць.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.