До кінця року борг із зарплати в Харківській області складе близько 132 млн. грн. Як повідомив 15 грудня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, такі прогнози експертів. За його словами, найскладніша ситуація як і раніше залишається на великих промислових підприємствах - ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" та ДП "Завод ім. Малишева".

"Хоч і залишилося мало часу, я не залишаю надії, що в цьому календарному році на заводі ім.Малишева будуть погашені всі борги із зарплати і виконані всі контракти. Нещодавно на завод прийшло 20 млн.грн. Якщо сьогодні держава оплатить вже виготовлену продукцію, то ми повністю закриємо борги із зарплати на цьому підприємстві", - підкреслив М.Добкін.

Губернатор також зазначив, що на заводі ім.Шевченка повільно просувається справа з продажем заставного майна, кошти від реалізації якого повинні піти на погашення боргу із зарплати. "Незважаючи на крики, що завод розпродують, його майно ніхто не купує. Ніби як знову з'явилася на горизонті та російська компанія, яка втратила 500 тис. грн. Застави після того, як купила на аукціоні одну з будівель заводу, а потім відмовилася від купівлі. Тепер компанія знову виявила бажання цю будівлю придбати", - розповів губернатор.

Він також зазначив, що Харківська область - одна з 9-ти в Україні, де підприємства важкого машинобудування нарощують виробництво. "Сьогодні всі підприємства, які стабільно працюють на енергетику, на інші галузі народного господарства, мають замовлення. Лідер тут - "Турбоатом", не стоїть без діла ХТЗ. Темпи зростання виробництва в регіоні за підсумками 11 місяців склали 6%", - підкреслив М.Добкін.