ТОВ "Харківенергоремонт" за підсумками 9 міс. 2010 р. здійснило постачання обладнання та завершило низку контрактів з електростанціями у В'єтнамі, Грузії, Ірані, Казахстані, Молдові, Пакистані та Росії. Про це повідомили "SQ" у "Харківенергоремонт".

За інформацією підприємства, на ТОВ ДМЧ "Абадан" (Казахстан) були поставлені пристосування для ремонту запірної арматури (контракт був укладений у серпні 2010 р.). Триває ремонт обладнання котельного та турбінного відділення 3-го і 4-го енергоблоків АТ "Тбіліська ТЕС" (Грузинська міжнародна енергетична корпорація). Здійснюються роботи з ремонту обладнання 3-го і 4-го енергоблоків, а також ремонту генератора 4-го блоку АТ "ТбілГРЕС". Триває участь у будівництві теплоелектростанції ТОВ "Сакнахшірі" (м.Ткібулі, входить до структури "Джі Ай Джі Груп", Грузія). Проводиться монтаж турбін, генераторів, конденсаторів. Фахівці "Харківенергоремонту" виконали переоблопачування 28 і 29 ступенів низького тиску турбіни К 200-130 ЛМЗ ст. № 4, була проведена балансування ротора турбіни ЗАТ "Молдавська ГРЕС".

Як повідомили в "Харківенергоремонті", на ТЕЦ рудника Баренцбург (архіпелаг Шпіцберген, Норвегія) виконується монтаж нового обладнання котлоагрегату № 2 СУ 20-39/440 для заміни решітки топки ТЗЗМ на грати PRW-14 польського виробництва. Завершено роботи із заміни газоходів котельного відділення. Була також проведена заміна циркуляційних водоводів ТЕЦ від берегової насосної станції до конденсаторів машинного залу. Раніше була замінена топка котлоагрегату СУ 20-39/440 ст. № 3, і котел був зданий в експлуатацію.

Підприємство підписало контракт на капремонт турбіни К-100-90 (виробництва "Ленінградського механічного заводу") ТЕС "фала" (В'єтнам). Після підписання контракту на капітальний ремонт група фахівців провела дослідження технічного стану турбоагрегату перед зупинкою і виведенням у ремонт. У Пакистані фахівці "Харківенергоремонт" працюють на ТЕС "Музаффаргарх", де планується замінити елементи пароперегрівачів котлів. Було завершено роботи на ТЕЦ металургійного комбінату "Пакстіл" (контракт був укладений з ВАТ "Тяжпромекспорт", Москва, Росія). Був також виграний тендер на капремонт блоку № 4 потужністю 210 МВт ТЕС "Гуду" (Пакистан). В Ірані, на ТЕС "Рамін", був завершений капремонт турбіни К-300-240 (ЛМЗ) та генератора ТВВ-320 з частковою заміною обмотки статора бл. № 4. Турбіна і генератор передані в промислову експлуатацію.