Тимчасовий термінал Міжнародного аеропорту "Харків" переобладнаний в ангар для зберігання й обслуговування літаків бізнес-авіації. Про це 15 серпня повідомили "SQ" у прес-службі аеропорту. На сьогодні найбільш часто в ангарі стоять вертольоти "Enstrom 480b", "Robinson", а також літаки "Bombardier Challenger 300", "Diamond DA42", "Diamond DA50" і ЯК-40.

За даними прес-служби, на постійній основі в ангарі знаходяться літаки "Diamond", а також вертольоти "Enstrom" і "Robinson". В ангарі організована база обслуговування цих літаків і вертольотів, також на них можна пройти навчання пілотування й отримати ліцензію пілота. "В іншому ангаром користуються за запитом, у зимовий час ангар заповнений у середньому на 65%, у літній - на 35%", - відзначили в прес-службі.

Довідка "SQ". Міжнародний аеропорт "Харків" увійшов до числа українських авіаоб'ектов Євро-2012 і в дні чемпіонату приймав футбольних вболівальників з різних країн. Реконструкція аеропорту здійснювалася в рамках підготовки до Євро і проходила в форматі приватно-державного партнерства: реконструкція аеродромного комплексу - за рахунок коштів, виділених з державного бюджету України, в обсязі 191,3 млн.дол. (за даними на 1 квітня 2012 р.); будівництво двох нових терміналів, реставрація історичної будівлі аеровокзалу, благоустрій прилеглої території - за рахунок приватних інвестицій Олександра Ярославського в обсязі 107,2 млн.дол.