МАУ начала полеты по маршруту "Харьков-Киев""Міжнародні авіалінії України" (МАУ) 15 лютого почала здійснювати рейси за маршрутом "Харків - Київ (Бориспіль) - Харків". Першим рейсом з Києва до Харкова прибуло близько 30 пасажирів.

Як повідомив президент ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" Юрій Мірошников, зараз рейс обслуговують два літаки Ан-148, а скоро почнуть літати три судна з частотою три рейси на день. Один з літаків буде ночувати в Харкові, тому можна скласти розклад так, щоб харків'яни мали можливість уранці вилетіти до Києва (сьогодні літак вилетів приблизно о 7 ранку). Будуть також і денні рейси.

За словами Ю.Мірошнікова, вартість квитків на рейс становить близько 1,5 тис. грн. "Але це середня вартість. Ми намагаємося бути гнучкими. Квитки до бізнес-класу коштують дорого, до економ-класу незадовго до вильоту теж будуть коштувати дорого. А при купівлі квитків заздалегідь буде можливість використовувати більш дешевий тариф. Бізнес-клас буде на 50 - 70% дорожчим економ-класу", - зазначив Ю.Мірошніков.

За його словами, через Харків "МАУ" виконують рейси "Київ-Харків", два-три рази на тиждень у визначені сезони виконуються чартерні рейси, а влітку планується вийти на 7-10 рейсів на тиждень з аеропорту "Харків" на "Боїнгах" . В аеропорту "Бориспіль" рейси будуть стикуватися з маршрутами "МАУ" на Західну Європу.

Довідка "SQ". Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки Харкова до Євро-2012. Загальна сума інвестицій Олександра Ярославського в проект складає 107,2 млн.дол. (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з держбюджету на реконструкцію аеродромного комплексу (включаючи будівництво аеродромно-диспетчерської вежі), - 191,3 млн.дол.