Долг по зарплате на КП "Комплекс по вывозу бытовых отходов" - три миллиона гривенБорг із зарплати на комунальному підприємстві "Комплекс з вивезення побутових відходів" (Харків) становить близько 3 млн.грн. Про це 15 лютого повідомив журналістам директор підприємства В'ячеслав Мустафін. За його словами, є борг за грудень і січень (приблизно по 1,7 млн.грн. за кожен місяць). "Але заборгованість за грудень ми вже частково погасили", - зазначив В.Мустафін.

Він підкреслив, що борг із зарплати співробітникам підприємства виник у зв'язку з тим, що КП "Житлкомсервіс", яке було замовником послуг, не розрахувалося за виконані роботи. В результаті "Житлкомсервіс" повинен "Комплексу з вивезення побутових відходів" 7 млн.грн.

Довідка "SQ". КП "Комплекс з вивезення побутових відходів" (КВБО) надає юридичним та фізичним особам послуги з вивезення твердих і рідких побутових відходів. Підприємство надає також додаткові послуги за заявками замовників з ліквідації несанкціонованих звалищ та вивезення будівельного сміття, ремонту автотранспортних засобів, виконує вантажно-розвантажувальні роботи. На балансі КВБО знаходиться 78 сміттєвозів, 45 самоскидів для вивезення негабаритних відходів та несанкціонованих звалищ та трактори.

Тариф за вивезення та утилізацію твердих побутових відходів виведений з квартплати, але оплатити цю послугу все так же можна за єдиною квитанцією. У Харкові встановили нові норми накопичення побутових відходів у розмірі 2,15 куб. м на людину на рік. Новий тариф на послугу з вивезення сміття з однієї людини становить 9 грн. 50 коп. на місяць. До тарифу включені вивезення твердих побутових відходів, негабаритних відходів і сама утилізація сміття.