Реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску "Гоптівка" (Дергачівський район, Харківська обл.) обов'язково завершать до кінця цього року, після чого вона буде офіційно (в урочистій обстановці) введена в експлуатацію. Про це повідомили "SQ" у Харківській обласній митниці. Вже виконано 99,4% робіт, передбачених за договором, що становить у грошовому вираженні 69 млн. 413 тис.грн. Облмитниця підготувала декларацію про готовність об'єкта до введення в експлуатацію, яка буде надана ​​Державній архітектурно-будівельній інспекції в Харківській області. Її направлять до інспекції, коли всі роботи будуть завершені.

Як зазначили митники, будівельно-монтажні роботи на об'єкті, передбачені проектом реконструкції, в основному завершені. Зараз робочі підсилюють металоконструкції навісів. Необхідність у цьому побачили, оглянувши об'єкти реконструкції, представники авторського нагляду та генпідрядної організації. "Роботи ведуться у режимі безперебійного функціонування пункту пропуску, що уповільнює їх виконання", - зазначили на митниці.

Довідка "SQ". Реконструкція "Гоптівки" почалася в грудні 2011 р. Її планувалося завершити до Євро-2012. До початку Євро-2012 генеральний підрядник реконструкції ТОВ "Центроенергобуд" виконав близько 83% обсягу робіт. Зокрема, були змонтовані навіси в місцях прикордонного і митного контролю, влаштовані смуги руху автотранспорту, у тому числі вісім додаткових (по чотири смуги на в'їзд і на виїзд з України), була збудована трансформаторна підстанція з джерелом резервного живлення. Економія при проведенні робіт склала 1,9 млн.грн.

Після реконструкції пропускна спроможність "Гоптівки" збільшиться у два рази - кількість смуг на в'їзд зросте з 8 до 12, на виїзд - з 7 до 11. Після ремонту "Гоптівка" зможе пропускати до 3 тис. автомобілів на добу (до реконструкції - 1,4 тис. автомобілів) і 20 тис.осіб (10 тис.осіб).