Завод им. Малышева получит заказ от Российских железных дорог
ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) отримає замовлення від Російських залізниць. Про це 14 липня повідомив журналістам в.о. гендиректора заводу Валерій Предко. За його словами, зараз ведуться переговори з керівництвом дороги: проведений перший етап переговорів, намічений другий. Планується поставляти в Росію дизелі 10Д100.

Як зазначив В.Предко, ще рано говорити про обсяги поставок, оскільки переговори не закінчені. Справа в тому, що заводу потрібно розгорнути виробництво дизелів, на які вже зараз є величезний попит. Поки у виробництві знаходиться 11 дизелів. Серед потенційних замовників - Казахстан та інші країни, де без нових дизелів простоюють тепловози.

За словами В.Предка, в перспективі у заводу також багато інших цивільних замовлень.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори. У 2010-2011 рр. завод ім.Малишева виконує низку державних замовлень, зокрема, виробництво партії танків "Оплот", модернізацію танків до рівня бойової машини "Булат", а також замовлення на виробництво бронетранспортерів БТР-4, які будуть поставлені до Іраку. До кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн.