Авіазавод "ТММ-Авіа" (Харків) розпочав будівництво чотирьох нових літаків Т-10М. Про це повідомив "SQ" директор "ТММ-Авіа" Віталій Подимай. За його словами, зараз проводиться підготовча робота, а збір конструкцій почнуть у жовтні.

За його словами, усього відділення виробило п'ять літаків Т-10 першої серії, і один - другої серії (поточного року літаки не випускалися). Чотири літаки, які планується виробити до кінця року - теж будуть другої серії. Вартість такого літака з мотором "Ротекс" становить близько 40 тис.євро в базовій комплектації. "Конкретних замовників на майбутні машини немає. Але зараз багато приватних пілотів підшукують собі літаки. Потрібно відзначити, що всі раніше побудовані літаки вже продані, причому в Україні", - повідомив Подимай.


Довідка "SQ". Відділення "ТММ-Авіа" утворене 1 вересня 2005 р. і є спеціалізованим структурним підрозділом фірми "ТММ". Спеціалізується на виробництві надлегких і легких літаків і КІТ-наборів літаків для реалізації їх на внутрішньому та міжнародному ринках, сервісному обслуговуванні і ремонті виробленої авіатехніки, а також виконання робіт і надання послуг у галузі авіаційної діяльності. У складі відділення працює близько 40 осіб. Відділення має у своєму розпорядженні виробничі приміщення площею 1 тис. 250 кв.м, які знаходяться на пр.Московському, 199 у м.Харкові. Виробничі потужності дозволяють виробляти не менше двох літаків Т-10 на місяць. Льотні випробування і базування літальних апаратів виробляються на аеродромі "Коротич" Харківської області.

Літак Т-10 - двомісний високоплан із тягловою силовою установкою, триколісними шасі з носовим колесом, що не прибирається. Літак розроблений спеціально для початкового навчання пілотів, виконання тренувальних польотів для підтримки льотних навичок, патрулювання та повітряного моніторингу, виконання авіаційно-хімічних робіт, а також для активного відпочинку.