Вартість реконструкції аеродромного комплексу Міжнародного аеропорту "Харків" збільшилася на 132,91 млн.грн. Відповідні зміни внесли до титулу будівництва аеропорту. Про це під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань Харківської міськради повідомила директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 міськради Наталія Мірошниченко.

За її словами, тепер вартість реконструкції аеродромного комплексу складає 1 млрд. 432,8 млн.грн. Також, як зазначила Н.Мірошниченко, збільшилася вартість реконструкції старого терміналу аеропорту (VIP-термінал) з 24,6 млн.грн. до 45,7 млн.грн.

Також Н.Мірошниченко повідомила, що у 2011 р. харківські об'єкти Євро-2012 профінансовані на 1 млрд. 531 млн.грн., з яких 758 млн.грн. - це кошти державного бюджету. 212 млн.грн. цього року виділив міський бюджет, 2 млн. 753 тис.грн. - обласний бюджет (на реконструкцію обласної клінічної лікарні) і майже 560 млн.грн. надійшло з інших джерел фінансування (у тому числі 410,4 млн.грн. - кошти інвестора Олександра Ярославського).

Довідка "SQ". Аеродромний комплекс міжнародного аеропорту "Харків" буде введений в експлуатацію в кінці жовтня 2011 р. Його реконструкція здійснюється за рахунок держбюджету і включає будівництво злітно-посадкової смуги, аварійно-рятувальної станції, аеродиспетчерської вежі, реконструкцію перонів, установку світлосигнальної системи. Реконструкція аеровокзального комплексу виконується за рахунок коштів голови правління групи компаній "DCH" О.Ярославського, який також є головним інвестором і координатором підготовки Харкова до Євро-2012. Реконструкція аеровокзального комплексу включає будівництво нового та тимчасового терміналів, реконструкцію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн.

До програми підготовки Харкова до Євро-2012 на сесії міськради 28 вересня внесуть зміни більш ніж на 200 млн.грн. Зміни, зокрема, стосуються збільшення фінансування реконструкції аеродромного комплексу Міжнародний аеропорт "Харків" з держбюджету на 132,91 млн.грн., виділення з місцевого бюджету 17,11 млн.грн. на реконструкцію доріг комунальної форми власності і 800 тис.грн. на будівництво фан-зони, виділення 10 млн.грн. на реконструкцію ремонтно-експлуатаційного депо харківського вагонної дільниці для техобслуговування міжрегіональних поїздів. Зміни також торкнуться виділення 180 млн.грн. на ремонт доріг. Ці кошти виділені місту постановою Кабміну. Також збільшать фінансування театрам та музеям - на 6,76 млн.грн. за рахунок інших джерел.