ДП "Харківський електромеханічний завод" (ХЕМЗ) може отримати контракт на 5 млн. дол. Про це 13 липня повідомив журналістам перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. За його словами, про це розповів один із заступників генерального директора заводу, який знаходиться в Казахстані і працює над підписанням договору. За даними заводу, підписання контракту може відбутися найближчим часом.

В.Бабаєв також зазначив, що ХЕМЗ виставив на торги один об'єкт, продаж якого дозволить погасити 5,6 млн.грн. заборгованості із зарплати. Зарплатня на підприємстві виплачується. Учора на заводі було виплачено 400 тис. грн. поточної зарплати.

Довідка "SQ". ДП "Харківський електромеханічний завод" планує від продажу цехів отримав 7,2 млн.грн. За останні 7 місяців на підприємстві скоротили 111 працівників. У 2011 р. завод планує вийти на обсяг товарного виробництва в 13,8 млн.грн.

Процес банкрутства ХЕМЗ був розпочатий у червні 2007 р. У 2009 р. суд затвердив реєстр вимог кредиторів до ХЕМЗ на 110 млн.грн., після чого був сформований комітет кредиторів заводу. ХЕМЗ завершив процедуру банкрутства мировою угодою, всі умови якого ще не виконані. У ході реформування заводу його розділять на два підприємства, одне з них буде державним. Держпідприємство буде займатися апарат-станційним виробництвом, а приватне - виробництвом великих електричних машин. У жовтні 2010 р. директором ДП "Харківський електромеханічний завод" було призначено В.Покриш.