Державна виконавча служба Харківської області подала заяви в суди на 28 директорів підприємств, у яких просить не пускати їх у закордонні поїздки. Про це 13 травня на селекторній нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомив начальник підрозділу примусового виконання рішень судів відділу виконавчої служби Головного управління юстиції Харківської області Станіслав Трояновський.

За його словами, з 9 березня 2011 р. до законодавства внесли зміни, і тепер керівників підприємств-боржників до Пенсійного фонду можна не пускати в закордонні поїздки. Для цього потрібно звернутися до суду, який прийме рішення про заборону виїзду за кордон. "Ось цю можливість і використовує виконавча служба, подавши заяви на 28 керівників підприємств. Поки єдиною відповіддю із судів стала інформація про те, щодо генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Анатолія М'ялицю така міра застосовуватися не буде. Решта звернення суди поки розглядають. Подані заяви - це лише початок, і ми продовжимо цю роботу", - заявив С.Трояновський.

За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, виконавча служба підготує списки керівників, на яких подані заяви про невиїзд за кордон і опублікує їх на сайті ХОДА. "Керівники повинні розуміти, що на них лежить величезна відповідальність. Ми повинні створити ситуацію, за якої їм буде незатишно в суспільстві", - зазначив І.Шурма.

Довідка "SQ". На 1 травня, заборгованість до Пенсійного фонду в Харківській області становить 256 млн.грн. На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві заборгованість до Пенсійного фонду становить 52,4 млн.грн. (у тому числі з єдиного соціального внеску - 11,2 млн.грн.), на ДП "Завод ім.Малишева" - 18,1 млн.грн. (6 млн.грн.), на ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" - 11,3 млн.грн. (2,2 млн.грн.), на ХКП "Міськелектротранс" - 34,6 млн.грн. (5,7 млн.грн.).