В парке Горького установят корабль стоимостью почти 100 тысяч долларовКП "Центральний парк культури і відпочинку ім.М. Горького" (Харків) 10 квітня за результатами тендера уклало угоду з ТОВ "Ксіл-Україна" на придбання дитячих ігрових комплексів, гойдалок на загальну суму 2,61 млн.грн. Серед покупок - ігровий комплекс у вигляді корабля за 783 тис.грн. Про це повідомив сайт "Наші гроші".

За даними "Наших грошей", качалки-балансири придбані по 2 тис. 763 грн., дерев'яні гойдалки з одним підвісним кріслом - за 23 тис грн., гірка у вигляді вантажного автомобіля коштує 20 тис.грн.

З урахуванням цієї закупівлі на придбання обладнання й на будівельні роботи в харківському парку проведені тендери на 221 млн. 380 тис.грн.

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького реконструюється для створення парку розваг. На території парку встановлюються майданчики й атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" (висота 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для доміношніков, контактний зоопарк та інші об'єкти.

У парку також установлять шість декоративних конструкцій: "Канада", "Англія", "Єгипет", "Майя", "Вхідна група", "Дикий Захід". У міському бюджеті на 2012 р. закладено 50 млн.грн. на комплексну реконструкцію парку. 2 лютого міськрада виділила ще 16,1 млн. грн. на фінансову підтримку парку.