Департамент транспорту і зв'язку Харківської міськради 2 жовтня за результатами тендерів уклав дві угоди з ТОВ "ВСП Констракшн" на реконструкцію трамвайних переїздів загальною вартістю 3 млн. 880 тис.грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", поінформував сайт "Наші гроші".

За даними порталу, зокрема, в 2,67 млн.грн. обійдеться реконструкція трамвайного переїзду пр. Леніна - пр. Правди. Ще за 1,21 млн.грн. компанія повинна реконструювати переїзд на перехресті вул. Сумської та вул. Маяковського. Роботи фінансуються з місцевого бюджету, завершити їх повинні до кінця цього року. Конкурентом "ВСП Констракшн" в обох тендерах було ТОВ "Транс-Техно-Сервіс". За останні чотири роки "Транс-Техно-Сервіс" отримав від Департаменту транспорту і зв'язку міськради три замовлення на реконструкцію трамвайних переїздів на загальну суму 12 млн. 460 тис.грн.

Довідка "SQ". Як повідомив у кінці вересня харківський міський голова Геннадій Кернес, у Харкові найближчим часом будуть відремонтовані кілька трамвайних переїздів, зокрема, на перехресті пр. Московського - вул. Академіка Павлова, крім того, готується проект великого переїзду на вул.Героїв Праці.

У листопаді 2011 р. був відкритий після реконструкції трамвайний переїзд на перехресті пр.Московського і вул. Кірова (район пл.Повстання). Переїзд виконаний із застосуванням польської технології монолітного залізобетону, характеризується високою міцністю, мінімізацією динамічних дій на колії, стійкістю до морозу, дощу, спеки, з електричною ізоляцією рейок, яка перешкоджає виникненню блукаючих струмів, низькими витратами на утримання. Крім того, переїзд забезпечує безшумний і безвібраціонноий рух трамвая без руйнування асфальту, що примикає до переїзду. За аналогічною польською технологією в Харкові відремонтували також переїзд на перехрестях вул. Кірова - пр. Гагаріна та вул. Кірова - вул. Богдана Хмельницького. Однак переїзд на перехресті пр. Гагаріна та вул. Кірова довелося переробляти: там роботи були виконані неякісно, ​​і підрядники провели повторний ремонт на власні кошти.