Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) оголосило тендер на закупівлю нових вагонів для складів поїзда "Столичний експрес". Про це 11 жовтня повідомив журналістам начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. За його словами, тендер оголошений на придбання вагонів "Україна-2", які виробляє ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (Полтавська обл.).

Як зазначив В.Остапчук, для подальшого розвитку пасажирського сполучення між Харковом і Києвом потрібно також вирішити проблему відсутності електровоза подвійного живлення (змінного і постійного струму). Потрібно зробити так, щоб електровоз міг без перезціплення в Полтаві довести поїзд від Харкова до Києва. "Зараз питання номер один - придбання рухомого складу для пасажирських перевезень", - зазначив В.Остапчук.

Довідка "SQ". "Столичний експрес" (№ 161/164, був введений в експлуатацію 11 липня 2002 р.) долає відстань між Києвом і Харковом за 5,5 годин. На маршруті ходить два склади. Вагони "Україна-2" зараз експлуатуються на Південно-Західній залізниці.