Україна і Китай готують розширення укладеного у 2011 р. контракту (на 20 млн.дол.) на постачання українських силових установок з двигуном 6ТД-2E 9 (1200 к.с.) для китайського танка MBT-2000. Про це повідомило інформаційне агентство "Інтерфакс". "До кінця року, думаю, буде новий контракт", - заявило джерело "Інтерфаксу", знайоме з ходом реалізації українсько-китайської співпраці за проектом MBT-2000.

За даними джерела, обсяг нового контракту може скласти не менше 200 силових установок. "Постачання силових установок до КНР у рамках контракту забезпечуються за графіком. Китайська сторона задоволена ходом реалізації контракту", - відзначило джерело

За даними "Інтерфаксу", контакт на постачання до Китаю 50 моторно-трансмісійних установок на базі двигуна 6ТД-2Е обсягом 20 млн.дол. був укладений ДП "Завод імені Малишева" (Харків) у серпні 2011 р. і став продовженням контракту, укладеного українською та китайською сторонами у 2008 р.

Як повідомили "SQ" на заводі ім.Малишева, дійсно, контракт 2011 р. знаходиться в стадії виконання і робота ведеться згідно з графіком. "Цей контракт - перманентний. За ним у нас налагоджена довгострокова співпраця із замовником", - відзначили на заводі.

Довідка "SQ". Китайський танк MBT-2000 оснащений композитною і катаною гомогенною бронею, а також динамічним захистом, здатний розвивати швидкість до 72 км/год. Бойовий радіус машини становить 500 кілометрів. Танк озброєний гладкоствольною гарматою калібру 125 мм, а також кулеметами калібру 12,7 і 7,62 мм. Загальна маса MBT-2000 складає 48 т. Завод ім.Малишева виробляє танки, бронетранспортери, а також автомобілі "Дозор". Окрім того, випускаються дизелі для тепловозів і бронетехніки.