Статутному територіально-галузевому об'єднанню "Південна залізниця" (ПЗ) дозволили купити шляхову ремонтну машину, яка замінити шість старих. Про це 12 липня повідомили "SQ" у ДАЗТ "Укрзалізниця". Рішення про оновлення парку колійних машин залізниць прийняв інвестиційний комітет "Укрзалізниці".

За даними "Укрзалізниці", Львівська, Південно-Західна, Придніпровська і Південна залізниці придбають по одній машині для виправки і рихтування колії зі стабілізацією безперервної дії "Duomatic". ПЗ купить також щебенеочисну машину СМ-80. "Результатом впровадження сучасних машин є якісне виконання всіх видів шляхових робіт і економія коштів від експлуатації однієї машини замість п'яти-шести машин старого зразка", - заявили в ДАЗТ.

Довідка "SQ". Інвестиційний комітет "Укрзалізниці" утворений у березні 2010 р. для оцінки техніко-економічної ефективності проектів, що підлягають фінансуванню за рахунок залучених коштів, а також доцільності включення в довгострокові, середньострокові та щорічні плани об'єктів капітального будівництва, модернізації та придбання основних засобів.

ПЗ входить до складу шести залізниць України, які об'єднує "Укрзалiзниця". Південна залізниця проходить територією семи областей України: Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської. Управління Південної залізниці розташоване у Харкові.