Голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков продав свою частку акцій харківського телеканалу "7-й канал" (складала 50%). Угода була здійснена близько місяця тому. Про це А.Аваков повідомив 8 липня журналістам.

"У ситуації володіння активами в пропорції 50/50 важко впливати на управління каналом. Оскільки його менеджмент став на захист інтересів лише одного із засновників, ми вирішили відмовитися від цього активу", - заявив А.Аваков. За його словами, переговори з банком "Базис" про придбання 50% акцій каналу вів Ярослав Ющенко (екс-заступник голови облдержадміністрації - "SQ"). Однак коли сторони прибули на підписання документів до нотаріуса, інтереси покупця представляла Алла Добкіна.

А.Аваков повідомив, що має намір тепер зосередитися на розвитку телекомпанії "А/ТВК", яка з осені буде виходити під новим ефірним брендом. Він підкреслив, що також планує реформувати радіо "Нова хвиля" та інтернет-сайт "Главное". Не зазнає змін тільки газета "Главное".

Як повідомив 12 липня журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, його дружина, Алла Добкіна, купила 25% акцій "7-го каналу".

Довідка "SQ". Власником ще 50% акцій "7-го каналу" є харківський міський голова Геннадій Кернес.

З 1 липня в Харкові припинили роботу "Харківські новини" та прес-центр "Майдан свободи". Обидві ці структури пов'язували з А.Аваковим.