Пресс-центр "Майдан свободи" прекратил свою работуПрес-центр "Майдан свободи" з 1 липня припинив свою роботу. Про це на офіційному сайті організації заявив директор прес-центру Віктор Козоріз. За його словами, рішення про закриття "Майдану" ухвалили акціонери телеканалу "А/ТВК". "Рішення акціонерів каналу, а точніше - його головного акціонера Арсена Авакова, остаточне і не підлягає ні оскарженню, ні публічному обговоренню", - заявив В.Козоріз. "Дивним чином бажання харківських "регіоналів" збіглося з баченням акціонерів телеканалу "А/ТВК", яким виявилися непотрібними ні "Майдан свободи", ні "Харківські новини", ні низка авторських телепроектів, які готуються на базі цієї медіаструктури", - підкреслив він. В.Козоріз заявив "SQ", що ніхто не пояснив екс-співробітникам прес-центру істинних причин його ліквідації. "Ми не знаємо, це були фінансові або політичні причини. Претензій з приводу рівня нашого професіоналізму не було", - заявив він.

За словами В.Козоріза, 1 липня більшість співробітників "Майдану свободи" написали заяви про звільнення з обійманих посад. "В якості компенсації за втрату роботи акціонери пообіцяли журналістам і телеоператорам частково відшкодувати фінансові збитки. Хоча, враховуючи проблеми, які останнім часом переслідують медіахолдинг АТ "Інвестор", зробити їм це буде непросто", - підкреслив В.Козоріз. Він також зазначив, що колишнім співробітникам "Майдану свободи" буде непросто знайти роботу в Харкові, оскільки впродовж тривалого часу "Майдан" вважався рупором "помаранчевої" влади.

На 16.30 заява В.Козоріза зникла з сайту "Майдану свободи". Сам В.Козоріз не зміг це прокоментувати, оскільки, за його словами, знаходиться у відпустці. "SQ" розміщує принт-скрін заяви.

Як повідомив "SQ" керівник медіа-холдингу "Інвестор" Володимир Чапай, канал "А/ТВК" давно потребував реформ, скоро він "стане набагато цікавішим і сучаснішим". Оскільки продукти прес-центру виходили на цьому каналі, зміни торкнулися і його. В.Чапай заявив, що "Майдан свободи" як прес-центр працювати більше не буде. Замість нього запустять інтерактивне ток-шоу з новими можливостями інтернет-інтеграції.

За словами В.Чапая, новим генеральним директором "А/ТВК", найімовірніше, стане керівник "Харківських новин" Олена Баранник. Окрім того, зміниться і програмне наповнення каналу, зокрема, на ньому в класичному розумінні телевізійних новин виходитимуть тільки новини "АТН", а випуски "Харківських новин", програма "На часі" трансформуються в нові інформаційні продукти. В.Чапай зазначив, що внутрішня перебудова каналу, а також перехід на стандарт цифрового мовлення вимагають певної кадрової ротації. Разом з тим, до реалізації телепроектів залучатимуться як нові журналісти, так і співробітники "Харківських новин", "Майдану Воля", каналу "А/ТВК". До продюсування каналу та програмного наповнення запрошені, зокрема, економіст Олександр Кірш, журналіст Сергій Потімков та директор телекомпанії "АТН" Олег Юхт. Оновлене мовлення "А/ТВК" планує почати в серпні-вересні 2011 р.

За словами В.Чапая, модернізація торкнеться й інтернет-проектів медіа-холдингу, насамперед інформаційних мережевих ресурсів, а також друкованої преси та радіо (до складу медіа-холдингу, зокрема, входять газета "Главное", інтернет-портал "Главное" і радіостанція "Нова хвиля" - "SQ").

В.Чапай зазначив, що він не вперше в житті стикається зі змінами на медіа-просторі Харкова: "Кожен раз у таких випадках виникає якась метушня, паніка, яка згодом вщухає. Це нормальні процеси оптимізації, реформування". "До колективу і керівництву "Майдану свободи" претензій немає. Вони добре працювали, всі добрі фахівці і зможуть реалізувати себе в нових проектах", - зазначив В.Чапай.

Довідка "SQ". Прес-центр "Майдан свободи" розпочав працювати в серпні 2007 р., прес-конференції в "Майдані" транслювалися в ефірі двох місцевих телеканалів - ТРК "Фора" й "А/ТВК".

30 червня керівництво телеканалу "А/ТВК" заявило про закриття ТРК "Харківські новини" з 1 липня і надалі злиття "Харківських новин" та телекомпанії "АТН". Ці зміни викликані почалися реорганізацією та ребрендингом телеканалу "А/ТВК".