Двох'ярусний центр телерадіотрансляції, який буде забезпечувати телеоператорів сигналом, змонтований на прилеглій до медіа-центру стадіону "Металіст" території. Про це 11 квітня повідомив координатор проекту створення медіа-центру від ПАТ "Завод ім. Фрунзе" (Харків) В'ячеслав Пустоваров, поінформував сайт Харківської міськради. За словами В.Пустоварова, в центрі телерадіотрансляції розташують вузли посилення й антенні установки. Модулі центру телерадіотрансляції завіз УЄФА, на їх установку знадобилося два дні.

За інформацією В.Пустоварова, 9 квітня з бюджету міста на ці цілі були отримані 600 тис. грн., а всього в рамках співфінансування на будівництво медіа-центру місто виділило вже 1,8 млн.грн. Центр буде розрахований на 500 робочих місць для журналістів: 240 на першому поверсі і 260 - на другому. "Технічне містечко повністю оснащене всіма комунікаціями і зовнішнім освітленням. До вул. Кремлівської прокладена окрема гілка каналізації. Це дозволить встановити на вулиці біля медіа-центру не біотуалети, а стаціонарні санвузли. Сам центр уже практично готовий, залишилися незначні штрихи. За графіком 11 травня УЄФА завезе меблі, і нам залишиться розставити її згідно із затвердженими планувальним рішенням. Окрім того, необхідно зробити розводку до робочих місць і прокласти IT-мережі", - зазначив координатор проекту.

Також В.Пустоваров розповів, що від центру телетрансляції до стадіону через Власівський провулок перекинутий енергоміст. Завдяки цьому електрику підключать до 12 телетрансляторів, які будуть розташовані поблизу медіа-центру. Мостом пройде оптоволоконний кабель для забезпечення центру зв'язком. Також тут прокладуть інтернет-кабель для роботи журналістів у самому медіа-центрі. На території будуть розташовані два резервних дизель-генератори бельгійського виробництва, які забезпечуватимуть автономне енергопостачання у разі збою живлення. Потужність генераторів - по 200 кВт кожний.

Довідка "SQ". Медіа-центр будується на колишній території заводу ім.Фрунзе, що примикає до спорткомплексу "Металіст". Виробничі потужності заводу ім.Фрунзе зі старого майданчика було перебазовано на нову територію, що раніше належала ДП "Завод ім.Малишева". Крім того, біля "Металіста" був знесений склад готової продукції й один з допоміжних цехів, на місці яких обладнані два паркінги на 600 місць.