Начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Сергій Овсянніков 12 квітня на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань екології та надзвичайних ситуацій поінформував депутатів про те, які зміни планується внести до обласного бюджету на 2011 р.

Як повідомив С.Овсянніков, з держбюджету буде виділено субвенцію в розмірі 87 млн. 200 тис.грн., яка буде направлена на ремонт доріг, 209 тис.грн. - на проведення виборів у Дворічанському та Вовчанському районах. Окрім того, буде виділена загальна субвенція інших областей України (Полтавської, Сумської та Чернігівської) для Харківської області в розмірі 307 тис.грн. на міжобласний центр клінічної генетики та пренатальної діагностики.

Крім того, за словами начальника фінуправління, будуть розподілені вільні залишки облбюджету в розмірі 2 млн. 936 тис.грн. З них 1 млн. 404 тис.грн. виділять на програму місцевого самоврядування, 290 тис.грн. - на Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді, 810 тис.грн. - на придбання комплексів тренажерів для районів області, 300 тис.грн. - на програму профілактики правопорушень у Харківській області, 121 тис.грн. - на програму розвитку гуманітарної сфери, 10 тис.грн. - на розвиток прикордонної співпраці.

Також планується перерозподілити кошти, які вже були виділені на низку обласних програм. Так, більше 13 млн. грн. буде направлено Головному управлінню охорони здоров'я, 2 млн. 173 тис.грн. - Управлінню культури і туризму, 60 тис.грн. - Управлінню сім'ї та молоді, 23 тис.грн. - Управлінню освіти і науки.

Крім того, за словами С.Овсяннікова, з обласного бюджету та бюджету розвитку будуть виділені 240 тис. грн. на капітальний ремонт школи у Великобурлуцькому районі, а також гроші місту Харкову: 1 млн.грн. - на капітальний ремонт приміщення Єдиного дозвільного центру, 480 тис.грн. - на перепрофілювання навчального закладу в дитячий сад.