У 2013 р. на ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) почали оптимізацію чисельності працівників. Про це повідомив "SQ" голова Профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш. За його словами, оптимізація необхідна, тому що зараз на підприємстві на одного робітника припадає три інженери, а це недоцільно.

Як зазначив Черниш, непропорційність співвідношення робітників та інженерів склалася на підприємстві давно, але вирішувати проблему почали тільки зараз. "Були проведені збори трудового колективу, на якому представники профкому, "Укроборонпрому" та адміністрації пояснили людям ситуацію, яка склалася. Звільнення не відбувається автоматично. Із кожним працівником буде проведено співбесіду. Їм, зокрема, запропонують перейти на інші робочі місця. Адміністрація не ставить завдання звільнити всю заявлену чисельність, тобто 1200 чоловік. Ця заявка була подана із запасом, а реально буде звільнено менше людей", - повідомив Черниш.

У профкомі заводу ім.Малишева коментувати ситуацію відмовилися, зазначивши, що на заводі, де працює 5 тис.чол., складне становище.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева входить у ДК "Укроборонпром". Завод виробляє бронетехніку, а також тепловозні дизелі.