Рішенням спостережної ради ПАТ "Євроцемент-Україна" (колишнє ВАТ "Балцем", Балаклія, Харківська обл.) від 9 квітня виконуючим обов'язки генерального директора підприємства призначено Віталія Горголюка. Часткою в статутному капіталі емітента не володіє. Термін повноважень - до проведення загальних зборів акціонерів. До призначення директором "Балцема" В.Горголюк працював гендиректором АТ "Краматорський цементний завод "Пушка" (Краматорськ, Донецька обл.). Про це повідомило підприємство Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

На цьому ж засіданні спостережна рада звільнила від обов'язків першого заступника гендиректора - технічного директора підприємства Ігоря Ніколенка (громадянин Росії, обіймав посаду більше двох років). Акціями емітента не володіє.

Довідка "SQ". У січні цього року з посади генерального директора ПАТ "Євроцемент-Україна" звільнився Деміс Гальчев, який обіймав цю посаду 2,5 роки.

Колишній завод "Балцем" входить до складу ВАТ "Євроцемент груп - Україна". Також до холдингу входить краматорський цементний завод "Пушка". У 2010 р. Балаклійський завод отримав 117 млн.грн. чистого збитку. У березні 2011 р. почав виробництво клінкеру (компонент для виробництва цементу). До цього виробництво клінкеру простоювало 848 днів.