Переговори спеціального держоргану та інвесторів проекту виробництва електронних книг на ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" пройшли успішно. Про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "Зараз ми чекаємо офіційних висновків спеціального державного органу, який дасть "зелене світло" виробництву електронних книг на заводі ім. Шевченка як національного проекту. Проект живий, найреальніший з усіх існуючих сьогодні пропозицій в Україні. Я абсолютно не сумніваюся, що ми цього року приступимо до його реалізації на заводі Шевченка. У мене дуже багато оптимізму з цього приводу", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Для виробництва підручників на заводі створять 1 тис. 400 робочих місць, буде модернізована науково-виробнича база підприємства і заснований інноваційно-виробничий центр. Як експеримент аналогічні підручники апробовувалися 2010 р. серед 120 учнів двох харківських шкіл. Підручники дітям видали безкоштовно. Вартість виробництва одного електронного підручника разом з програмним забезпеченням і методичним матеріалом до нього в середньому складе 1 тис. 600 грн. Окупність проекту - 6 місяців.

11 лютого 2011 р. компанія "Майкрософт Україна" запропонувала зробити Харків центром розробки і випуску високотехнологічних пристроїв. За словами директора з роботи з корпоративними замовниками та партнерами компанії "Майкрософт Україна" В'ячеслава Артамонова, Харків став першим з регіонів, який виступив з ініціативою розробки проекту електронного підручника та електронного навчання в рамках національного проекту "Відкритий світ".

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" спеціалізується з виробництва телефонних станцій, систем управління для спецтехніки і енергооб'єктів. З серпня 2009 р. завод проходить процедуру банкрутства.