У 2012 р. було відзначено зниження обсягів виробництва яєць на найбільших птахофабриках Харківської області "Зоря" та "Богодухівська" (входять у холдинг "Авангард"). Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов.

За його словами, керівники фабрик пояснили зниження обсягів виробництва технологічною необхідністю заміни курей-несучок. "Наступна заміна планується в листопаді, а до цього часу фабрики будуть працювати на повну потужність, так що обсяги виробництва яєць зростуть. Оскільки ці дві фабрики - найбільші, у 2012 р. спостерігалося зниження виробництва яєць в області на 17%", - зазначив Панов.

За даними "Харківптахопрома", незважаючи на те, що в області знизилися обсяги виробництва яєць, їх кількості цілком достатньо для потреб регіону. "Дефіциту яєць в регіоні немає", - заявили в "Харківптахопромі".

Довідка "SQ". У Харківській області в середньому за добу виробляється близько 2 млн. штук яєць. Найбільшими фабриками є "Зоря" та "Богодухівська", на яких є по 1 млн. курей-несучок. Працюють також фабрики "Охоче" і "Старовірівка" (на цій фабриці поки утримується 50 тис. несучок).