Видавництво "Ранок" (Харків) надрукувало підручники з фізики, астрономії та економіці для учнів 11-х класів з українською мовою навчання і підручники з астрономії та економіки для учнів 11-х класів з російською мовою навчання середніх загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомили "SQ" у видавництві. Для учнів 10-х класів видавництво надрукувало підручники з німецької мови і з художньої культури. Підручники надруковані згідно з держзамовленням Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України на 2011-2012-й навчальний рік.

Як повідомили "SQ" на харківських книжкових фабриках "Глобус" і ім.Фрунзе (входять до структури ДАК "Укрвидавполіграфія"), ці фабрики теж отримали держзамовлення на виробництво підручників. Проте на фабриці ім.Фрунзе зазначили, що не зацікавлені в тому, щоб інформація про кількість держзамовлення стала надбанням громадськості.

Довідка "SQ". На 5 серпня в Україні було надруковано понад 70% підручників для учнів 11-х класів. Видання всіх підручників планується завершити 15 серпня, до 22 серпня планується доставити підручники у школи. За даними прес-служби Міністерства освіти і науки, на обласні книжкові бази вже доставлено понад 1,5 млн. примірників підручників.