Харьковское КБ им.Морозова представило вице-премьеру А. Клюеву шесть образцов боевой техники, которая может быть принята на вооружение украинской армией

Казенне підприємство "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова" 10 червня представило на виставці розроблену в КБ бойову техніку, яка має перспективи бути прийнятою на озброєння українською армією. Про це повідомили журналістам під час виставки представники КБ. Виставка приурочена до відвідування КБ і ДП "Завод ім.Малишева" віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим.

Як відзначили в КБ, представлений на виставці танк "Оплот" прийнято на озброєння в Україні в якості зразка. У військах експлуатується шість дуже схожих на "Оплот" танків Т-84. Броньована машина "БРЕМ" вже давно прийнята на озброєння. Бронетранспортер "БТР-З" і броньований автомобіль "Дозор-БЕ1" на озброєння не прийняті. Бротентранспортер БТР-4А1 ("Тура") з бойовим модулем "Грім" проходить випробування, після завершення яких він буде прийнятий на озброєння. Низку випробувань вже пройдено, залишилося, практично, пройти тільки стрільби. Схожий на "туру" БТР-4 з бойовим модулем "Парус" (він забезпечений дистанційним управлінням) планується поставити до Іраку. Замовлення складає 420 штук. Виставку оглядають А. Клюєв, голова Харківської облради Сергій Чернов та голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Експонати представляє генеральний конструктор КБ Михайло Борисюк.