Відкриття Лозівського шляхопроводу після реконструкції, яка почалася в грудні 2010 р., заплановане до Дня залізничника (святкується 4 листопада). Про це 10 травня повідомили "SQ" у прес-службі Статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця", силами якого проводиться реконструкція. Зараз виконується винос лінії зв'язку з шляхопроводу.

На Південній залізниці відзначили, що 23-24 травня планується демонтувати балки шляхопроводу в прольоті між опорами № 9-10. Оскільки шляхопровід розташований над залізничним полотном, у ці дні на 30 годин закриють рух на шляхах № 1, 2, 3 і 4 Севастопольського парку ст. Лозова. 26-27 травня будуть демонтувати балки в прольоті між опорами № 6-7 з закриттям руху на 34 години на шляхах № 1, 2 і 3 Азовського парку. Демонтовані балки після ремонту опор замінять новими.

Як поінформували в прес-службі, 23 травня рух приміських дизель-поїздів сполученням Полтава-Південна - Лозова буде здійснюватися до станції Орілька (24 травня - один дизель-поїзд № 6651). Для підвезення пасажирів від Орельки до Лозової і від Лозової до Орельки будуть організовані додаткові автобусні рейси.

Довідка "SQ". Міністерство інфраструктури Україна затвердило проект реконструкції автодорожнього шляхопроводу через залізничні колії на ст. Лозова (на 928-му км ділянки Харків - Лозова). Проектна документація пройшла експертизу в ДП "Укрдержбудекспертиза" в Харківській області. Нормативний термін будівництва -1,5 року. Кошторисна вартість складає 44 млн. 999 тис. 374 грн., з яких вартість будівельно-монтажних робіт - 33 млн. 894 тис. 145 грн.

21 квітня 2010 р. відбулося падіння крайньої балки шляхопроводу на залізничні колії внаслідок бокового удару невстановленого автотранспортного засобу. У результаті було припинено рух автодорогою Харків - Павлоград. Для тимчасового відкриття руху автотранспорту шляхопровід був відремонтований за кошти Південної залізниці.