На Харьковщине существенно подорожали овощи, также повысились цены на сало и крупы - облстатСпоживчі ціни в Харківській області у квітні зросли на 0,9%. Як повідомили 10 травня "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області, на споживчому ринку області серед продовольчих товарів найбільше істотно здорожчали буряк (на 37%), морква (на 32%) та капуста (на 22%). Також здорожчали морозиво, цукор, манна крупа, борошно, пшоно, макарони, вермішель, какао (на 4-6%), солона і копчена риба, крабові палички, філе мороженої риби (на 1-3%). Знизилися ціни на помідори й виноград (на 8-10%), сало (на 5%), молоко і молочну продукцію (на 1-3%), рослинне і вершкове масло (на 2%), м'ясні субпродукти (в межах 1% ). На 1% здорожчали горілка та пиво, на 4% - сигарети з фільтром.

Серед непродовольчих товарів на 5% здорожчав бензин. На 15,1% підвищилися тарифи на електроенергію. Також стали дорожчими товари для ремонту житла, особистої гігієни, панчішно-шкарпеткові вироби, ювелірні вироби із золота та деякі види медикаментів (на 1-3%). Здешевшали окремі види електротоварів (на 1-3%).

Серед послуг, що надаються населенню, здорожчали послуги міського транспорту, міжміських (на 4%) і приміських (на 2%) автобусів. На 32% знизилася вартість ритуальних послуг (у зв'язку з літнім здешевленням копання могил).