На месте бывшего завода "Серп и молот" построят жилой микрорайонНа місці колишнього заводу "Серп і молот" (Харків) планується побудувати житловий мікрорайон. Про це 10 квітня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, вже підготовлена ​​і розглядається в різних інстанціях відповідна проектна документація. "Це буде мікрорайон з власними магазинами і відповідною інфраструктурою. Керівники проекту - приватні особи", - повідомив А.Моченков.

За його словами, дуже шкода, що з карти Харкова зник завод "Серп і молот", проте в центрі міста не варто відроджувати якийсь із варіантів промислової зони. "Промисловість потрібно виносити за межі міста, що й потрібно в таких мегаполісах, як Харків", - зазначив заступник губернатора.

За його словами, площа під забудову досить велика - близько 56 га. "Я не думаю, що є сенс віддавати її одному забудовнику. Там прокладуть дороги і комунікації, а потім окремі райони будуть давати інвесторам під забудову. Таким чином, майданчик буде забудовуватися не частинами і протягом десяти років, а досить швидко", - повідомив А.Моченков.

Довідка "SQ". Харківський моторобудівний завод "Серп і молот" (до 1922 р. - завод "Гельферіх-Саде") - колишнє велике підприємство сільськогосподарського машинобудування. Територія заводу на Московському проспекті займала площу близько 50 га. У 2005 р. Господарський суд Харківської області визнав завод банкрутом. На колишній території заводу розміщені офісні, житлові, виробничі, складські, торговельні та розважальні об'єкти.