Кредит у розмірі 67 млн.грн., який брало КП "Міськелектротранс" (Харків), переведений на інші комунальні транспортні підприємства і зараз погашається. Про це в ході засідання постійної комісії з гуманітарних питань Харківської міськради повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан.

"У "Міськелектротрансу" були кредитні зобов'язання, які передані іншим підприємствам. Оскільки це зобов'язання міста, вони повинні бути виконані. Було б неправильно залишити зобов'язання на підприємстві, яке зараз не має стійкого фінансового потоку. У зв'язку з цим з'явилася необхідність переоформлення як кредитних, так і іпотечних зобов'язань", - зазначив С.Дульфан. За його словами, за минулий місяць за кредитними зобов'язаннями "Міськелектротрансу" було виплачено більше 8 млн.грн.

На найближчій сесії Харківської міськради, яка відбудеться 25 квітня, планується дати згоду Міському інформаційному центру, "Міськелектротранссервісу" і Харківському вагоноремонтному заводу на передачу в заставу майна для забезпечення кредитних договорів. Йдеться про кредити на суму 49,068 млн.грн, які "Міськелектротранс" узяв у ПАТ "Актив-банк" з терміном погашення до 29 березня 2012 р. "Але у зв'язку з тим, що "Міськелектротранс" не може виконати кредитні зобов'язання в повному обсязі, виникла необхідність у продовженні терміну погашення кредитів, для чого необхідно підписати додаткові угоди за договорами іпотеки та застави щодо частини майна, яке знаходиться в господарському віданні перерахованих комунальних підприємств", - підкреслив С.Дульфан.

Він нагадав, що в ході реорганізації "Міськелектротрансу" майно підприємства частинами було передано тим комунальним підприємствам, чию господарську діяльність воно б робило максимально ефективною. Наприклад, диспетчерську на колі біля кінотеатру "Зірка" передали КП "Міський інформаційний центр". Частина майна була передана КП "Міськелектротранссервіс", а частина - КП "Харківський вагоноремонтний завод".

Довідка "SQ". У зв'язку з реформуванням ХКП "Міськелектротранс" рішеннями сесії Харківської міськради в місті було створено п'ять комунальних підприємств: "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "2-е тролейбусне депо", "3-е тролейбусне депо" і "Міськелектротранссервіс ". Пізніше на базі "Міськелектротрансу" були створені ще два КП: "Навчально-координаційний центр "Міськелектротранс" та "Міськелектротрансжитлсервіс".