Лозовской сырзавод, продукцию которого запретили в России, не работает уже почти полгода - облуправление промышленностиЛозівський сирзавод Харківської області, продукцію якого заборонили для ввезення до Росії, не працює вже п'ять місяців. Про це повідомив начальник відділу харчової та переробної промисловості Головного управління промисловості, транспорту та зв'язку Харківської облдержадміністрації Олександр Лагутін. За його словами, незрозуміло, звідки в Росії з'явилася інформація про продукцію Лозівського сирзаводу.

"Я думаю, що, найімовірніше, ця інформація була необ'єктивною. В області всі підприємства працюють у штатному режимі, якість продукції контролюється. Проблем, пов'язаних з якістю продукції, не встановлено", - зазначив О.Лагутін.

Він також розповів, що, наприклад, Великобурлуцький сирзавод Харківської області експортує продукцію до Казахстану і з Росією не пов'язаний. "Є у підприємства фінансові складнощі, пов'язані із заборгованістю за молоко. Ми працюємо з цим заводом, щоб вийти на нормальну роботу", - зазначив О.Лагутін.

Довідка "SQ". Росспоживнагляд 1 лютого опублікував список з 14-ти сирів українського виробництва, що продавалися в Росії. "Як з'ясувалося, всі вони мають у складі рослинні жири. При цьому інформація про це не позначена на етикетці, що вводить в оману споживача", - сказано в заяві Росспоживнагляду. Серед цих сирів - сир "Вершковий" виробництва ТОВ "Лозівський молочний завод" (Харківська обл.)