Львівське ПП "ПЛ Лізинг" отримало від Харкова 2 млн. грн. у рахунок погашення боргу за 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою в 2006 р. Про це 10 лютого повідомив "SQ" директор ПП Юрій Свідзінський. За його словами, перший транш у розмірі 1 млн. грн. був отриманий 31 січня, другий - 8 лютого.

Як зазначив Ю.Свідзінський, представники фірми готуються до переговорів з харківською владою. "Ми приїдемо до Харкова вже після візиту до міста президента Віктора Януковича, тобто після 15 лютого. Наша пропозиція буде полягати в тому, щоб реструктуризувати борг за транспорт на два роки. При цьому відбудеться подорожчання договірної вартості на 20-30%. Що запропонує харківська влада - подивимося", - зазначив Ю.Свідзінський.

За його словами, сума боргу становить близько 56 млн. грн.

Довідка "SQ". "ПЛ Лізинг" у 2010 р. заявив, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківської міської влади в 2006 р. За словами директора підприємства Юрія Свідзинського, "КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань зі сплати лізингових платежів.

Коментуючи цю інформацію, Михайло Добкін (тоді - мер Харкова) заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї. 2 серпня 2010 р. Ю.Свідзінський заявив, що направив до Міністерства юстиції судовий наказ на примусове виконання судового рішення про стягнення з "Міськелектротрансу" заборгованості з оплати взятого в лізинг транспорту.

22 вересня 2010 р. Харківська міськрада звернулася до Кабінету міністрів з проханням погасити борг міськради та КП "Міськелектротранс" перед ПП "ПЛ Лізинг" за закуплені в лізинг тролейбуси і трамваї. Міська влада також попросила керівництво "ПЛ Лізингу" і "Кредобанку" призупинити судові тяжби з приводу відновлення виплат за договором фінансового лізингу.

9 лютого харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив, що в міському бюджеті на 2011 р. передбачено 3 млн. грн. для розрахунку з ПП "ПЛ Лізинг" за поставлений транспорт.