Харьковский облсовет выделит 5 млн. грн. "Горэлектротрансу"Харківська облрада виділить КП "Міськелектротранс" 4,9 млн.грн. субсидії. Про це 10 лютого на засіданні комісії облради з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг та зв'язку повідомила заступник начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Наталія Каплуновська. За її словами, субвенцію планується виділити за рахунок скорочення на 1,4 млн.грн. витрат на перевезення автотранспортом пасажирів пільгових категорій у Харкові та на 3,4 млн.грн. - у районах області.

Як зазначив начальник відділу транспорту Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Антон Новіков, усього на компенсацію проїзду пільговиків області потрібно 435 млн.грн. (зокрема, на перевезення пільговиків на Південній залізниці - 41 млн.грн., автотранспортом - 90 млн.грн., міськелектротранспортом - 205 млн.грн., метро - 97 млн.грн.). Фінансування цієї статті з держбюджету, як і минулого року, становить 15% потреби. Тому виникла необхідність у додатковій дотації для Міськелектротрансу.

Як повідомив голова комісії Олег Шаповалов, до комісії надійшло багато звернень від депутатських фракцій і від депутатів з проханням роз'яснити необхідність перерозподілу обласних коштів на користь міста Харкова. З цього питання були проведені наради з першим заступником голови ХОДА Володимиром Бабаєвим, а сьогодні - з головою ХОДА Михайлом Добкіним. Було прийнято рішення рекомендувати перерозподіл коштів, щоб підтримати комунальне підприємство, яке дійсно перевозить пільговий контингент і несе збитки від цього, на відміну від приватних АТП. З іншого боку, питання виділення коштів для автотранспортних підприємств буде розглянуто за підсумками виконання бюджету області за 9 міс. 2011 р.