Харківські забудовники у 2010 р. вивели на ринок житла дев'ять нових житлових комплексів. Як повідомили "SQ" у службі маркетингу ІБК "Авантаж", об'єкти були здані завдяки стабілізаційним процесам, які відбулися у сфері нерухомості, зокрема, підвищенню попиту і, як наслідок, активізації продажів. Експерти відзначили, що в 2009 р. на харківський ринок житла не вивели жодного об'єкта.

Фахівці служби вважають, що кризові явища на ринку будівництва ще подолані не повністю, про що свідчать темпи будівництва в 2010 р. Так, в останні місяці 2010 р. планувалося ввести в експлуатацію 15 житлових об'єктів, проте здано було тільки 2. Введення решти перенесене на початок 2011 р.

За інформацією служби маркетингу, в грудні 2010 р. у Харкові відбулося незначне зниження вартості житла - на 1,1% порівняно листопада. Причинами цінового коливання були два чинники: поява двох нових об'єктів бізнес-класу за більш низькою стартовою ціною і новорічні знижки, якими забудовники стимулювали продаж у святковий період. Так, у Харкові в грудні середня вартість 1 кв.м житла економ-класу склала 5 тис. 508 грн., бізнес-класу - 8 тис. 782 грн., преміум-класу - 13 тис. 633 грн.

Довідка "SQ". Служба маркетингу корпорації "Авантаж" більше шести років проводить регулярний моніторинг ринку житлової і комерційної нерухомості Харкова. Інвестиційно-будівельна корпорація "Авантаж" здійснює свою діяльність у чотирьох напрямках: девелопмент, будівництво, інвестиційна діяльність та корпоративне управління підприємствами.