Господарський суд Миколаївської області 2 листопада визнав банкрутом ТОВ "Караван" (Миколаїв), що управляє мережею однойменних гіпермаркетів (один - у Харкові), і відкрив ліквідаційну процедуру. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на оголошення суду в газеті "Голос України".

Ліквідатором компанії призначений арбітражний керівник Г.Вудуда. При цьому заявки кредиторів приймаються протягом двох місяців за адресою а/с 6, м.Севастополь, 99053.

Раніше учасники ринку неодноразово заявляли про те, що "Караван" ухиляється від виконання зобов'язань за облігаціями.

Українська асоціація інвестиційного бізнесу (УАІБ) влітку 2011 р. зверталася до прокуратури з проханням розслідувати ситуацію з невиконанням ТОВ "Караван" зобов'язань перед інвестиційними фондами з облігацій і навмисним доведенням компанії до банкрутства. УАІБ зазначала, що з березня 2009 р. "Караван" порушував зобов'язання як з виплати відсотків, так і з викупу облігацій.

Довідка "SQ". Мережа гіпермаркетів "Караван" входить до групи компаній "Караван",  що заснована 2001 р. і об'єднує компанії, що займаються розвитком проектів у галузі комерційної нерухомості й рітейлу. До групи входить також компанія "Karavan Real Estate Limited", що управляє будівництвом і розвитком торговельно-розважальних центрів "Караван".

ТОВ "Караван" не оголошувало фінпоказників за 2009-2010 рр., тоді як у 2008 р. отримало чистий збиток у розмірі 16,857 млн.грн. проти чистого прибутку за 2007 р. у розмірі 10,558 млн.грн.