Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" отримає кредит у 50 млн.грн. від ПАТ "Марфін Банк", яке стало одним з переможців торгів і отримало право на видачу цього кредиту. Кредитний договір між ПЗ і "Марфін Банком" терміном на 3 роки був підписаний 1 липня. Метою отримання кредиту є капітальні інвестиції на закупівлю нових локомотивів, реконструкцію залізничного полотна, вузлів і станцій. Про це повідомив портал "Банки України" з посиланням на прес-службу "Марфін Банку".

Тендер на надання фінансових послуг з надання довгострокового кредиту у вигляді відновлюваної кредитної лінії був оголошений 21 березня. Кількість запитаних послуг визначалося 24 лотами. Переможцями торгів також стали ПАТ "Дочірній банк Ощадбанку Росії" та АБ "Експрес-Банк".

Довідка "SQ". Магістралі Південної залізниці проходять через шість областей України. Протяжність становить більше 3 тис. км. Дорога забезпечує транспортне обслуговування регіону з видобувною промисловістю, машинобудівною індустрією і сільським господарством. Управління Південної залізниці знаходиться в Харкові.

ПАТ "Марфін Банк" входить до європейської фінансової структури "Marfin Popular Bank" (Кіпр). "Marfin Popular Bank" надає повний спектр банківських послуг і має більше 400 філій та відділень у різних країнах світу. У червні "Марфін Банк" виграв тендер на надання кредиту в обсязі 60 млн.грн. ДП "Придніпровська залізниця".