Недострой возле станции метро "Холодная Гора" нужно снестиНедобудову біля Харківського обліково-економічного технікуму-інтернату ім. Г.Ананченка доцільно знести. Про це 8 серпня на прямій телефонній лінії в Харківській редакції газети "Комсомольская правда" заявив голова Жовтневої райадміністрації Харкова Роман Веприцький. За його словами, якщо цей об'єкт залишиться недобудовою, то він не впишеться в загальну концепцію району, прилеглого до пасажирського терміналу біля ст.метро "Холодна року".

За словами Р.Веприцького, складно сказати, якою буде доля недобудови. "Цей об'єкт не у нас на балансі, але до початку зими якесь рішення буде прийняте. Ми будемо стукати у всі двері і "бити в дзвони", щоб вирішити проблему цієї будівлі. Зараз старий паркан навколо будівлі знятий, тому що обгороджена вся територія споруджуваної другої черги пасажирського терміналу. Приблизно 20 серпня огорожу навколо ділянки будівництва знімуть, а навколо недобудови відновлять огорожу. В тому районі буде новий тротуар, лавочки, пішохідна зона й озеленення", - зазначив Р.Веприцький.

Він також зазначив, що перша черга пасажирського терміналу була пілотним проектом, який виявився дуже успішним. "Те, що немає транспортних заторів на виїзді з Харкова, це вже досягнення. До кінця серпня буде введена в експлуатацію і друга черга терміналу. Упорядковується вся зона навколо. Прибрали майже всі малі архітектурні форми, крім тих, які мають оформлені документи. Упорядковується пров.Пермський, за яким від терміналу до мікрорайону проходить на добу близько 20 тис.осіб. Буде упорядкована і територія навколо технікуму", - зазначив Р.Веприцький.

Довідка "SQ". Прокуратура Харкова в грудні 2007 р. звернулася з позовом до Харківського окружного адміністративного суду про визнання незаконним рішення сесії Харківської міськради (№ 12/07) від 21 лютого 2007 р. про надання згоди на розробку проекту відведення земельної ділянки на вул.Полтавський шлях, 133 . На спірній ділянці розташована недобудова Харківського обліково-економічного технікуму-інтернату ім. Г.Ананченка. Позов поданий в інтересах Міністерства праці та соціальної політики України в особі інтернату. Земельна ділянка площею 0,61 га було відведена технікуму рішенням виконкому міськради в лютому 1987 р. (рішення № 52-10). На ній почали будувати житловий і лікувальний блоки технікуму та їдальню. Через нестачу коштів будівництво було зупинене в 1994 р.