В. Предко назначен и.о. гендиректора харьковского завода им.Малышева
Валерій Предко призначений в.о. генерального директора ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Про це 8 липня повідомили "SQ" на підприємстві. Директор призначений недавно, тому його ще офіційно колективу не представляли.

Як повідомили "SQ" у заводськіому осередку профспілки "Захист і справедливість", новий в.о. директора почав працювати 5 липня. Він пройшов по цехах, де зустрічався з робітниками. В.Предко повідомив, що "прийшов, щоб відновити роботу заводу". Він також попросив утриматися від акцій протесту найближчим часом і пообіцяв у найближчі два дні (7-8 липня) повністю виплатити зарплату за травень. Після цього, за словами керівника, він буде працювати над тим, щоб погасити всю заборгованість.

Довідка "SQ". Раніше обов'язки директора заводу близько півроку виконував Володимир Мазін. До призначення на посаду директора заводу ім.Малишева В.Предко працював начальником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в Харківській області. У різний час В.Предко був виконавчим директором обласної організації роботодавців "Граніт", головою правління АТ "Завод "Гідропривід".

Заборгованість із зарплати на ДП "Завод ім.Малишева" на 1 червня склала 33,2 млн.грн. Допомогу заводу ім.Малишева запропонувала державна компанія "Укрспецекспорт", яка планує надавати заводу фінансову допомогу в розмірі близько 5 млн.грн. на тиждень. З цих коштів працівникам заводу буде виплачено 12 млн.грн. Також завод планує взяти кредит у розмірі 500 млн.грн. за державними гарантіями.

Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ. До кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн.