Південна залізниця на час літнього сезону відкриє 17 додаткових кас з продажу квитків. Як повідомили "SQ" у прес-центрі ДАЗТ "Укрзалізниця", з початку літа люди масово купують квитки на потяги. Для того, щоб у пунктах продажу квитків не було черг, відкриваються додаткові квиткові каси. Всього по Україні їх буде відкрито 160. За даними прес-центру, протягом літа в дальньому сполученні планується перевезти понад 46 млн. пасажирів.

У прес-центрі розповіли, що до літніх перевезень підготовлено рухомий склад: 5 тис. 37 пасажирських вагонів, з яких 1753 обладнані кондиціонерами. На літо призначено 37 пар літніх потягів формування "Укрзалізниці" і на окремі дати в період проведення Євро-2012 - чотири додаткових потяги сполученням Київ-Донецьк. До літнього сезону на залізницях оновлена постільна білизна: у вагонах СВ - 5 тис. 164 комплекти, у купейних і плацкартних вагонах - 200 тис. 953 комплекти.

Також "Укрзалізниця" повідомила, що для роботи в літній період планується додатково залучити 1 тис. 725 осіб, у тому числі 1 тис. 556 студентів. На початок червня з вищими навчальними закладами укладені договори на роботу 1484 студентів. Зараз структурні підрозділи залізниць приймають їх на роботу. Всі студенти, які будуть працювати в студзагонах, пройшли професійну підготовку за відповідними професіями.

 

Довідка "SQ". На час літніх перевезень на Донецькій залізниці відкрито додатково 20 квиткових кас, Одеській - 10 кас, Південно-Західній - 30, Придніпровській - 83 каси, у тому числі 7 пересувних.

У Харкові фахівців залізничного транспорту готує Українська державна академія залізничного транспорту, студенти якої проходять практику на Південній залізниці.