В Украине снова подорожает водкаКабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку на 7,3 % - до 28 грн. за 0,5 л, ціни на вино і коньяк рости не будуть. Про це повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"Ми розуміємо, що обсяги продажів після підвищення цін можуть зменшитися, і покупець не відразу звикне до нової ціни. Ми зійшлися на тому, що не будуть підняті ціни на вино, коньяк, і я думаю, що лікеро-горілчана галузь може бути збалансована. Ми пропонували не підвищувати мінімальні ціни на горілку до 30 грн. і зупинилися на 28 грн.", - сказав Присяжнюк.

Довідка "SQ". У серпні Міністерство фінансів пропонувало підвищити ціни на деякі види алкогольних напоїв. Відповідно до проекту постанови Кабміну, мінімальна ціна пляшки горілки 0,5 л мала зрости до 30,1 грн, на коньяк (бренді) - на 17,9%, до 41 грн., для тризіркового, на 18,4%, до 46 грн., - для чотиризіркового і на 19,2%, до 52 грн., - для п'ятизіркового. Роздрібна ціна пляшки вина теж повинна була зрости - на 22,2%, до 22 грн., шампанського - на 11,5%, до 29 грн.