Підготовчі роботи з будівництва тимчасового терміналу почалися в міжнародному аеропорту "Харків". Про це "SQ" повідомили в прес-службі групи "DCH" (Київ), яка є інвестором реконструкції аеропорту. Зокрема, зараз ведеться розчищення і підготовка будівельного майданчика, а також розміщення техніки.

До проектування і будівництва тимчасового терміналу були залучені проектна організація ТОВ "Аркстоун" і генеральний підрядник ТОВ "Стальконструкція". Обсяг інвестицій складе близько 5 млн. дол., які планується освоїти до осені 2011 р.

"Називати термінал "тимчасовим" - не зовсім точно. Скоріше це буде постійний аеросалон. Звичайно, під час Євро-2012, коли буде великий потік уболівальників, він буде тимчасово використовуватися як пасажирський термінал. Але після турніру будівлю буде повноцінно задіяно зовсім за іншим функціональним призначенням ", - зазначив президент групи компаній "DCH", генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський. За його словами, зовнішній вигляд тимчасового терміналу буде стилістично повторювати новий термінал, який уже відкрито у Харкові.

Як підкреслив О.Ярославський, після проведення Євро-2012 тимчасовий термінал буде використовуватися під ангар для зберігання, обслуговування і ремонту літаків. Ангар буде схожий на вже побудований у Харкові аеровокзал - скляний фасад, з тильного боку - ворота. За фасадом розміститься шоу-рум компаній, що представляють в Україні інтереси виробників літаків і вертольотів.

Загальна площа тимчасового терміналу складе 5 тис. 184 кв.м, 25% займе шоу-рум і 75% - інфраструктура бізнес-авіації, і розташується там, де зараз знаходиться містечко служб аеропорту (містечко буде відбудоване заново в новому місці).

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що передбачає спорудження нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро-2012 , модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Інвестором аеродромного комплексу є держава. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн.

Тимчасовий термінал реконструюється відповідно до бізнес-плану, розробленого компаніями "Airport Consulting Vienna" (Австрія) і "Airport Research Center" (Німеччина).