Колектив ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" скоротять майже в два рази. Про це 7 жовтня на зустрічі з представниками харківських профспілкових організацій заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це одна з умов відродження цього підприємства.

Також М.Добкін відзначив, що на заводі ім.Шевченка необхідно змінити асортимент продукції, що випускається. "Це підприємство сьогодні не виробляє продукції, яка б мала попит на ринку. Цю ситуацію треба міняти, і ми плануємо, що в 2013 р. завод вийде на 200 млн. грн. валового прибутку на рік", - підкреслив М.Добкін.

Губернатор також нагадав, що на заводі продовжують накопичуватися борги із зарплати. Голова ХОДА зазначив, що найближчим часом у керівництва заводу ім.Шевченка з'явиться можливість частково їх погасити. "Наступного тижня завод отримує 5 млн.грн. За замовлення від ДП "Завод ім.Малишева". Я розмовляв учора з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим про те, щоб заводу дали ще 6 млн.грн.", - підкреслив М.Добкін.

Довідка "SQ". Як заявив 25 червня М.Добкін, ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" очікує серйозна реструктуризація та зміна напрямку діяльності.

ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн.