Понад 40% озимих у Харківській області потрібно пересівати. Як заявив 6 квітня журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, усього планується пересіяти 203 тис. га. "В області спільно з обласним управлінням АПК працює три групи науковців, які обстежують кожне поле в районі і дають висновок, чим пересівати озимі. Будемо пересівати на кожному полі, де готуються отримати урожай нижче, ніж у минулому році", - зазначив В.Алексейчук.

Він повідомив, що цього року аграрії Харківщини планують зібрати не менший обсяг зернових, ніж у минулому році. "Якщо ми отримаємо урожай, який запланували, то він буде не менше минулого року. У минулому році у нас було 56 ц/га кукурудзи, у цілому 37,8 ц/га ранніх зернових. Це прекрасний високий урожай. Цього року, я сподіваюся, отримаємо не менше 35 ц/га", - заявив віце-губернатор.

В.Алексейчук також повідомив, що весняно-польові роботи стартували 5 квітня в Зачепилівському, Красноградському, Барвінківському, Ізюмському районах. Закінчити посів зернових в області планують до 1 травня.

Довідка "SQ". У 2011 р. в Харківській області зібрано близько 3,5 млн. т зерна і 952 тис. т соняшнику (це рекордний урожай соняшнику для області).