мясо, колесников, м'ясна весна, мясная веснаХолдинг "АПК-Інвест" згорнув мережу своїх фірмових магазинів "М'ясна весна" у Києві та Харкові. Про це повідомив "Forbes-Україна". "У нас було вісім торгових точок у Києві, з яких на сьогодні залишилася одна - на Бессарабці. У Харкові було 12 магазинів, закрито дев'ять з них", - розповів генеральний директор "АПК-Інвест" Роман Распопов. На даний момент фірмова мережа холдингу "М'ясна весна" налічує 91 магазин.

Причина закриття магазинів у Харкові і Києві - незадовільні обсяги реалізації, які виявилися непорівнянними з витратами і орендними платежами. У Харкові проти мережі "М'ясна весна" зіграла специфіка місцевого споживання. У регіоні продаж замороженої свинини традиційно перевищує продаж охолодженого м'яса, на якому спеціалізується "АПК-Інвест". Крім того, тут затребуваний такий канал реалізації, як ринки, підкреслили в компанії.

"Ринок не статичний. На сьогодні в Києві та Харкові такий формат не затребуваний, вони не виправдовують наших сподівань за обсягом продажів, і відповідно - за доходами. Але якщо ситуація зміниться, ми оперативно відреагуємо на потребу ринку", - заявив почесний президент ПрАТ "АПК-Інвест" Денис Омелянович.

Довідка "SQ". "АПК-Інвест" - лідер українського ринку промислового виробництва свинини з часткою в 15%. Чистий дохід за 2012 р. - 818 млн. грн., чистий прибуток - 89 млн. грн. (попередні дані). Власник компанії - Борис Колесніков.