Зі станцій Південної залізниці (ПЗ) у січні 2012 р. було відвантажено 2,26 млн. т вантажів, що на 14% більше, ніж у січні 2011 р. Про це 7 лютого повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. Як відзначили на залізниці, різко зросло відвантаження зерна. У січні 2012-го одержувачам надіслано 698,1 тис.т, у той час як у січні минулого року - 111,4 тис.т.

За даними прес-служби, лідерами серед вантажовідправників є підприємства ТОВ "Кернел-Трейд", зокрема, елеватори на станціях Губарівка, Бурлук, Шевченкове, Ков'яги (Харківська область), Полтава-Київська, Решетилівка, Глобине (Полтавська область), а також компанія "Нібулон" (елеватори в Полтавській області). Було організоване відвантаження зерна за заявками ДП "Хлебінвестбуд" на елеваторах Харківської, Сумської, Полтавської та Чернігівської областей, що обслуговуються Південною залізницею. За заявками "Хлібінвестбуду" відвантажено 92 тис.т, що становить 13% загальної навантаження зернових.

На Південній залізниці повідомили, що істотно зросло відвантаження макухи і соняшникової олії, що сталося багато в чому завдяки підприємствам "Кернел-Трейд" (Вовчанський, Приколотнянський і Полтавський маслоекстракційні заводи).

Як повідомили в ДАЗТ "Укрзалізниця", у січні 2012 р. на українських залізницях щодоби відвантажувалося майже 890 тис.т вантажів. Показники навантаження збільшили Південно-Західна залізниця (на 24%), Південна залізниця (на 14%) і Придніпровська залізниця (3,2%). Протягом січня 2012 р. (як і в січні минулого) в середньому за добу вивантажувалося близько 14 тис. вагонів.