Деньги на метро в этом году могут появиться только за счет неиспользованных в других регионах средств – Добкин"Профінансувати будівництво метро в Харкові цього року можна тільки за рахунок перерозподілу невикористаних в інших регіонах коштів", - заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, держбюджет-2012 - найскладніший по наповненню за останні 10 років.

"Цим я підкреслюю, що реалізація багатьох інфраструктурних проектів сьогодні неможлива. Єдина можливість профінансувати харківське метро - це перерозподіл коштів держбюджету - тих засобів, які не будуть використані з різних причин в різних містах нашої країни. Як правило, таке відбувається, і кошти перерозподіляються. Куди їх будуть направляти, на покриття недофінансування у сфері освіти чи культури або на серйозні інфраструктурні проекти, я вам сказати не можу ", - зазначив Добкін.

Довідка "SQ". 26 вересня 2012 стало відомо, що роботи на станції метро "Перемога" припинені через відсутність фінансування. У цьому році Харкову з держбюджету кошти на будівництво метро не виділялися. Після робочого візиту 22 серпня в Харків президента України Віктора Януковича він доручив забезпечити надання державної фінансової підтримки в 2012-2013 рр. будівництву харківського метрополітену для введення в експлуатацію станції "Перемога" і продовження проектних і підготовчих робіт на новій ділянці метрополітену від станції "Метробудівників ім.Г.Ващенко" до станції "Одеська".